Kategorier
Bergvärme

Bergvärme fungerar bra för de flesta i Göteborg

I Göteborg installeras det allt oftare bergvärme. Det är ett sätt att förskansa sig energi från en källa som visat sig vara mer eller mindre oändlig – solen.

Det är solens energi som alltid söks i nya former. Vare sig det är när solens strålar skiner ner över jorden eller när den tidigare levererade energin ligger förborgad djupt ner i jorden, i vattnet eller berget. Lagrad energi är lika bra som den vi fångar i stunden. 

Frågan är bara hur lång tid det tar för de olika elementen att lagra solens energi. Eftersom solen lyst i miljarder år och troligtvis kommer fortsätta göra det lika länge är det lätt att anta att det alltid kommer att finnas sol som strålar ner över oss och som går att lagra. Men man kan ju aldrig med säkerhet veta. 

Bergvärme är en pålitlig energikälla i Göteborg

Vill du installera miljövänlig bergvärme? Det är en tanke som säkert dyker upp lite då och då. Svaret på frågan är såklart ja för många. Det är ju det mest naturliga att ta energin som finns i jorden och omvandla den så att man kan använda den till värme och elektricitet för sådant som kräver det. 

Bergvärme är en pålitlig källa till energi. Det gör det tryggt att använda den. Du som funderar på att installera en bergvärmepump kan känna dig trygg i vetskap om att det här är en investering som bara sker en gång. Ju längre tiden går desto billigare kommer din elräkning att bli.