Kategorier
Relining

Relining i Stockholm – smidigare än stambyte

Innan du fattar ett drastiskt beslut om stambyte bör du rådgöra med experter på relining i Stockholm. Det finns nämligen bra alternativ till att byta dina rör.

Ingenting varar för evigt här i livet. Man skulle kanske kunna önska sig att avloppsrör gjorde det dock. Det hade underlättat väldigt mycket. Aldrig hade man behövt oroa sig för att toalettstolen inte skulle spola som vanligt eller för att vattnet i vasken inte skulle rinna undan. Så är dock inte fallet, men det innebär inte att du inte kan förlänga livstiden för ditt avloppssystem.

Många vänder sig till att göra ett totalt stambyte när man börjar märka att rören inte längre håller den kvalitet som de borde göra. Men det är ofta onödigt. Åtminstone som en första åtgärd. Istället bör du undersöka möjligheten för relining istället – i alla fall om du befinner dig i Stockholm där det inte råder någon brist på servicen.

Det är ingen överdrift att påstå att relining är ett väldigt bra alternativ till stambyte. Inte minst för plånboken skull. Det är billigare – och en betydligt mindre omfattande insats som ofta löser hela problemet på ett smidigt sätt.

Så fungerar relining

Om en expert på relining i Stockholm skulle förklara insatsen för någon som inte har full koll skulle han eller hon antagligen beskriva det på följande sätt: det handlar om att gjuta nya rör på insidan av gamla – istället för att byta ut dem.

Även om ovanstående är en viss förenkling av relining är det ändå en ganska bra sammanfattning. Det man gör är att man fodrar rören på insidan med nya skikt som är både fräscha och hållbara. Lite som en ansiktslyftning för rören – och en betydligt enklare insats än ett komplett stambyte som annars är en mycket omfattande åtgärd.

Men hur vet man egentligen om man är i behov av relining? Det kan vara svårt att veta eftersom du inte ser rören i din vardag. Men mellan tummen och pekfingret skulle man kunna säga att du bör göra en kontroll av ditt avloppssystem om fastigheten är över 30 år gammal. Det kan ge dig ett första besked.