Kategorier
Dränering

Slipp översvämning med bra dränering i Stockholm

Behöver ni bättra på dräneringen runt huset i Stockholm? Med en bra dränering slipper ni översvämning i källaren och trädgården. Här kommer några goda råd.

För att man ska slippa vatten i källaren eller fuktskadade väggar måste marken runt huset dräneras. Det händer dock att dräneringen efter några år måste göras om och förbättras. Detta då de rör som leder bort vattnet inte håller hur länge som helst men också för att miljön runt huset förändrats.

Det är svårt att säga hur länge en dränering håller men det är inte ovanligt att den behöver bytas vart tjugonde år. När man gör en dränering gäller det att tänka långsiktigt och ta hänsyn till omgivningen som exempelvis vattendrag och nybyggnationer som planeras i området. Detta eftersom dessa på sikt kan påverka vattenflödet och hur fuktig marken kommer att vara.

Så mycket kostar dränering i Stockholm

Det är svårt att säga hur mycket en dränering i Stockholm kostar då detta beror på markförhållandena och hur pass omfattande den måste vara. En stor kostnad är inte sällan de jordmassor som måste schaktas bort. Kan man i stället förvara dessa i nära anslutning till huset eller använda dem i trädgården finns det pengar att spara. 

Men det kan också löna sig att ta in offerter från mer än ett företag och jämföra priser. Fast det är viktigt att man även tittar på hur pass erfaret företaget är. En otillräcklig dränering kan nämligen bli kostsam om det skulle uppstå fuktskador på huset. Be därför även om referenser och kontrollera dessa.