Kategorier
Bygg & Renovering

Trapphusrenovering på ett säkert sätt i Stockholm

Det är viktigt att utföra en trapphusrenovering enligt alla föreskrifter och regler som gäller för gemensamma ytor i ett flerfamiljshus i Stockholm med omnejd.

Trapphuset är det första som möter dig när du kommer in i ett flerfamiljshus. Det är också trapphuset som får ta de värsta stötarna av cyklar, barnvagnar samt snö och slask. Och det är även trapphuset som är det som visar upp vilken typ av hus som du har hamnat i, samt vilka som bor där. Man skulle kunna säga att det är trapphuset som ger resten av fastigheten sin identitet, helt enkelt.

Om ett trapphus är slitet, gammalt eller rent ut sagt farligt så kommer det skapa en känsla hos besökaren som stannar kvar under hela besöket. Det spelar ingen roll ifall lägenheterna är fantastiskt fina, eller om utsidan strålar som en sol, om trapphuset har brister. Därför är det viktigt att då och då göra en trapphusrenovering som snyggar till det första intrycket, och får det att passa med hur fastigheten är för övrigt.

En korrekt och säker trapphusrenovering

Som fastighetsägare, eller fastighetsförvaltare, är det bra att då och då bege sig iväg på en tur in i fastighetens välkomnande famn, nämligen trapphuset. Prova på att öppna porten med nyckel, kod eller tag. Känn på hur tung porten är och ifall den är lätt att öppna och stänga. Testa hur golvet är när man kommer in med skor och kläder som är våta av regn eller snö, samt testa om handledaren är stabil.

Genom att göra den typen av test på trapphusets, och porten, går det att ta reda på hur säkert och bekvämt det är för de som bor i fastigheten eller som kommer på besök. Behövs en trapphusrenovering så är det alltid viktigast att börja med att pricka av alla punkter som handlar om säkerhet. Det kanske behövs en brandvarnare eller så kan man byta ut golvet mot något som inte är halt.

Viktigt att tänka på inför en trapphusrenovering

Kan skönhet, funktion och säkerhet gå hand i hand när det handlar om en riktigt bra trapphusrenovering? De företag som arbetar inom branschen ger ett klart ja på den frågan men menar också att det krävs en hel del planering för att få det bästa resultatet. Det kan vara sådant som du som ägare ska tänka på, men också sådant som du kan få hjälp med av någon som är proffs

Först och främst är det viktigt att se över hur funktionerna är idag och att även ta reda på vad de boende tycker om trapphuset, och om de har några förslag på eventuella framtida förändringar. På det viset går det att få besked om golv som plötsligt blir hala vid låga temperaturer. Eller om höjden på trappstegen gör det omöjligt för någon att dra upp sin cykel till lägenheten för förvaring.

Proffs på trapphusrenovering i Stockholm

Idag finns det proffs som arbetar med att renovera trapphus i Stockholm åt fastighetsägare av olika slag. Det är professionella företag som har fokus på att utföra en trapphusrenovering som ska förbättra trapphuset på alla sätt och vis. Meningen är att trapphuset ska bli säkert och funktionellt på alla sätt och vis. Men samtidigt är det viktigt att trapphuset blir snyggt och i passande stil.

Med hjälp av ett företag som har renovering av trapphus som specialité, går det att skapa det perfekta trapphuset som är tåligt och säkert men samtidigt vackert. Ett trapphus som förmedlar trygghet och glädje, samtidigt som det är inbjudande och något av husets ansikte utåt. Och att dessutom få en uppdatering av ytskikten som kommer att hålla i väldigt många år framöver.