Kategorier
Bygg & Renovering

Byggnadsställning – för säkert arbete

Om du ska reparera eller renovera din villa ska du inte klättra upp och ner på en stege. Hyr en byggnadsställning för att arbeta effektivt och säkert.

Du bor tillsammans med din familj i en vacker villa som gått i arv mellan olika generationer. Du känner på dig att villan, som har träfasad, inte fått den omvårdnad som den har rätt till. Färgen på fasaden flagnar och trävirket på vindskivorna har ruttnat. Taket med takpannor har inte mått bra av alltför många höststormar.

Du tänker spendera hela din kommande semester med att sköta om ditt hus. Familjen knorrar lite över ditt beslut, men uppskattar din ambition. Men det finns en hake. Din hustru vill inte att du ska klättra på en skranglig stege med verktyg och målarpensel i högsta hugg.

Byggnadsställning går att hyra

För att lugna familjen beslutar du dig för att hyra en byggnadsställning. En möjlighet är att hyra en rullställning som du kan flytta runt huset i takt med att arbetet fortskrider. Men ditt hus är stort och höjden upp till taknock är betydande. Du väljer att hyra en fast ställning som monteras i god tid innan ditt arbete ska börja.

Att hyra och låta ett proffs montera en byggnadsställning har många fördelar. Du kan vara säker på att ställningen kommer att stå stabilt. Med en byggnadsställning får du en arbetsplattform där du kan placera verktyg och material, exempelvis målarburkar. Flera personer kan samtidigt arbeta på plattformen och ni slipper att springa i vägen för varandra.