Kategorier
Golv

Epoxigolv – slitstarka golv

Om dina lokaler har epoxigolv, kan det mycket väl repareras eller bytas ut. Om du väljer ett golv i akryl får du ett slitstarkt golv som håller länge.

Epoxigolv är slitstarka golv som tål hög belastning med tung trafik. Golven består av två huvudkomponenter eller en bas och en härdare. Epoxin blir till en färg som stryks på betong eller trä. Golvet är vattenavstötande och tål höga temperaturer. Att lägga golv i epoxi är ett särskilt kapitel för sig. Epoxihartser är nämligen allergiframkallande och kan ge skador åt golvläggarna.

Du äger en fabrik, där golven sett sina bästa dagar. Golven har lagts med skarvar och där samlas lätt bakterier och smuts. Eftersom du bedriver livsmedelsproduktion är det något som miljömyndigheten inte ser med blida ögon. Du måste helt enkelt åtgärda dina gamla epoxigolv.

Epoxigolv – reparera eller byt ut

Du kontaktar ett företag som specialiserat sig på att reparera och byta ut epoxigolv. Du får rådet att byta ut dina golv mot akrylgolv. Ett sådant golv baseras på akrylplast och kvartssand. Golvet härdas och du får ett fogfritt golv. Du befarar inte att golvet spricker eller torkar ut. Golvet är dessutom lätt att lägga utan hälsofara.

Att lägga akrylgolv har många fördelar. Det härdar snabbt och det kan användas efter bara några timmar. Det går att härda även vid låga temperaturer. Golvet blir tåligt och det repas inte utan vidare. En stor fördel är att ett akrylgolv kan ges en struktur så att det blir halkfritt, vilket passar i en livsmedelsindustri där spolning med vatten förekommer ofta.