Kategorier
Bygg & Renovering

Hitta rätt hantverkare i Stockholm

För att hitta rätt hantverkare i Stockholm finns det flera vägar att gå. Äldre personer frågar gärna varandra om tips medan yngre googlar fram hantverkaren.

Det är lätt att gå på nitar när man är ung och ska ta egna beslut. Många googlar ett snabbt svar och kör på det. Det gör att man riskerar att åka på smällar på olika sätt. Det är också en större risk att man blir blåst på pengar när man gör så.

Ska man exempelvis beställa en hantverkare som ska göra ett jobb i bostaden är det alltid viktigt att begära en offert. En offert är ett skriftligt ekonomiskt erbjudande på det jobb som ska göras. Hantverkaren uppskattar sin arbetstid och kostnad för jobbet. Skriver ner förslaget och skickar till kunden. Sedan är det upp till kunden att acceptera eller avböja avtalet inom ett visst antal dagar.

Be hantverkare om offert

Även här kan man råka ut för en del fällor som ung och oerfaren. Det man ska göra är att kontakta olika hantverkare som kan fixa jobbet och ge offert. Då kan man reflektera över vilken offert som man tycker är mest prisvärd. Det är inte alltid den som är dyrast som är bäst eller att billigt är bra. Är man osäker kan man be att få referenser till tidigare jobb.

För att hitta hantverkare är det många som googlar snabbt och enkelt. Man kollar recensioner och tar beslut efter det. Även här behöver man vara källkritisk när man söker efter hantverksföretag i Stockholm. En del har vänner och bekanta som de ber lägga in bra recensioner om företaget. Ju fler recensioner desto större chans att det är riktiga kunder som gjort recensionen.

Fråga vänner om bra hantverkare

Äldre personer som letar efter hantverkare frågar inte internet efter hjälp utan vänner och bekanta. Då får man många gånger en ärlig feedback på hantverkarens arbete direkt. Det gäller både positiv och negativ feedback. Men även här är det bra att hitta ett par olika hantverkare som man kan välja mellan. Man vill ju fortfarande ha den hantverkare som utför jobbet bäst.

Är man osäker på hantverkaren ändå kan man gå in på Bolagsverket och se så företaget är registrerat. Där kan man också se att de har rätt behörighet för det jobb man önskar att de ska utföra.